• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Rola polityki pieniężnej w regulacji stopy inflacji.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem przemiany materii, jaki pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, żeby uwolnić dwutlenek węgla oraz alkohol etylowy, który pozostaje w finalnym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od typu winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury buchania – dowiedz się więcej na witrynie internetowej wina. Wina mają co więcej niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one bezpośrednim efektem fermentacji, ale hydrolizy pektyn (znajdujących się w skórce winogrona) za pomocą działania enzymów. Albowiem pektyna znajduje się znacznie bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina zawierają sporo mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W niektórych przypadkach się podgrzewa sok, by wyeliminować tą zawartość metylową, choć w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu ludzkiego.

1. Wiadomości

2. Znajdź więcej

3. Zobacz więcej

4. Produkty

5. Kliknij

Categories: Biznes

Comments are closed.